RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Може спалахнути в будь-який момент: названо слабке місце Росії

Больовою точкою Росії є Північний Кавказ, який може спалахнути в будь-який момент.

Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на керівника дослідницьких програм Центру сприяння реформам Георгія Чижова.

За словами експерта, після приходу до влади президент РФ Володимир Путін зайнявся зміцненням зв'язків з окраїнними територіями, в першу чергу, з Далеким Сходом і Калінінградом, але проблему з Північним Кавказом вирішити не вдалося.

"У Калінінградській області навіть офіційно обговорювали в кінці 90-их перспективи отримання статусу асоційованого члена Євросоюзу, аж до введення віз з рештою Росії. Там підростало покоління людей, яке ніколи не було в Москві, зате було в Вільнюсі, Варшаві, Берліні ... В Кремлі за цю тему взялися, господарський і ментальний розрив з далекими територіями зменшився. Але не зник повністю. А ось проблема Північного Кавказу менш гострою не стає. Там може спалахнути в будь-який момент і від будь-якої іскри. Наприклад, якщо хтось зачепить кавказців в російських містах, можна наштовхнутися на відповідну реакцію з боку відповідних республік", - говорить Чижов.

Саме Північний Кавказ, на думку експерта, є больовою точкою Москви.

"При цьому в цілому нинішня РФ більш стійка конструкція, ніж СРСР. В ній немає протодержав, які були присутні в Союзі. Так, в моєму дитинстві здавалося, що Союз не розвалиться ніколи, але "сплячі"державні інститути часто прокидаються", - також зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст і телеведучий Матвій Ганапольський заявив, що президент РФ Володимир Путін потрапив у безвихідну ситуацію в Чечні.