RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як Захід може завдати потужного удару по Путіну: названо ефективний спосіб

Розширення санкційних списків, в яких вже знаходиться ряд російських чиновників і бізнесменів, здатне завдати відчутного удару по режиму президента Володимира Путіна або навіть призвести до його кінця.

Про це розповів "Апострофу" російський блогер Слава Рабинович.

За його словами, санкціям за анексію Криму вже піддано більш ніж 150 фізичних осіб.

"Єдине, що мене дратує, - що під санкції потрапили всього лише 5 осіб, а не 25 або 125. Звичайно ж, можна було включити до списку санкцій не якогось заступника виборчої комісії за організацію так званих президентських виборів у Криму і Севастополі. З цієї ж причини можна було включити в список набагато більшу кількість фізичних осіб", - зазначає Рабинович.

Проте, присутність людини в санкційних списках загрожує досить серйозними наслідками, і якщо набереться критична маса людей, які знаходяться в цих списках, то режиму Путіна буде завдано серйозного удару, вважає блогер.

"им не менш під санкції потрапляють реальні люди, які, швидше за все, назавжди позбуваються права в'їжджати до країн Євросоюзу, назавжди втрачають активи, які в них можуть бути в цих країнах. І, на відміну від санкцій іншого типу, санкції за анексію Криму щодо фізичних осіб навряд чи будуть колись скасовані, тому що вони введені проти людей, які за міжнародними законами скоювали злочини міжнародного характеру. І ці злочини не можна скасувати, не можна прокрутити цей фарш назад... Потрібна критична маса, щоб ці санкції вплинули безпосередньо на політику Путіна ", - пише експерт.

На його думку, 155 людей навряд чи вплинуть на статус Криму, однак, якщо згідно з законом про протидію супротивникам США під санкції будуть щомісяця потрапляти по п'ять чоловік, то це може змінити ситуацію.

"Тому що сьогодні Путіну і його ОЗУ доводиться, грубо кажучи, мати справу з Дерипаскою і Вексельбергом, щоб компенсувати їм те, що вони втратили. А якщо доведеться компенсувати не двом, п'ятьом або десятьом, а 120-ти зі списку Forbes-200 або списку Forbes-500, а якщо включити сюди десятки людей, які не знаходяться в списку Forbes, але є важливими дійовими особами в так званій російській державі? Я думаю, що кратне розширення списків за американським законом і реальні щомісячні санкції проти сотень людей, напевно, призвели б до кінця цього режиму. І це найбільш дієвий інструмент з точки зору ефективності. Навіть якщо це не допоможе повалити режим Путіна, то його сьогоднішня стійкість була б дуже серйозним чином підірвана. На те, що сталося з Дерипаскою і Вексельбергом, на катастрофу, яка сталася з їхніми бізнес-справами, інші дивляться із завмиранням від жаху в серці", - стверджує Рабинович.

Детальніше про санкції за вибори в окупованому Криму і перспективи режиму Путіна читайте в матеріалі "Апострофа": "Завмерли від жаху: є річ, яка наблизить кінець режиму Путіна".