RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Фашизм і русофобія: з'явилися цікаві дані по згадуванням України в новинах на росТВ

Третя частина всіх новин на топових російських телеканалах присвячена Україні, і більше 90% згадок про Україну - негативні.

Про це повідомляє група з аналізу гібридних загроз "Українського кризового медіа-центру".

Група проаналізувала новини топових російських каналів за останні три роки і представила шість основних наративів російської пропаганди про Україну. Так, 33% всіх згадувань пов'язані з тезою, що в Україні триває "громадянська війна".

Другий наратив - російська пропаганда представляє Україну як "недодержаву". Російські ЗМІ посилюють таку тезу, делегітимізуючи органи державної влади. У той же час, в 15% всіх згадувань про Україну російська пропаганда висвітлює різноманітну допомогу Росії Донбасу.

Серед інших наративів російської пропаганди - освітлення України як держави, в якій "панує русофобія, переслідується російськомовне населення", а при владі - радикальна і "фашистська" меншість, яка захопила владу. У 6% російські ЗМІ використовують тезу, що Україна - маріонетка Заходу.

Дослідження було проведено за період з 1 липня 2014 року по 31 грудня 2017 року. Відзначається, що всього негативних повідомлень за заданий період по Україні було 15,4 тис. Це значно більше, ніж по будь-якій країні Європи.

Детальніше про пропаганду Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна залишилася тільки одна "зброя": доводиться смішити людей.