RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Росії придумали нове свято, пов'язане із захопленням Криму

У Державній Думі РФ проголосували за прийняття в остаточній редакції закону, який встановлює на 19 квітня День прийняття Криму до складу Російської імперії.

Про це повідомляється на сайті Держдуми.

На думку авторів законопроекту, встановлення нової дати нібито "підтверджує безперервність перебування півострова Крим і міста Севастополя в складі Російської держави".

"19 квітня запропоновано встановити в Росії Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік). У цей день імператриця Катерина II підписала Найвищий Маніфест про прийняття даних територій до складу Російської держави", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поправки вносила група депутатів, незаконно обраних від окупованого Криму, а також члени Ради Федерації.

"Закон дозволить привернути увагу до доленосного для Росії вирішення - прийняття 19 квітня 1783 року Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії, місця і ролі в цю видатну подію Великої імператриці Катерини II і буде свідчити про історичну обгрунтованості та правомірності референдуму про возз'єднання Криму з Росією ", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в окупованому Донецьку бойовики так званої ДНР влаштували торжество на честь Дня прийняття декларації про державний суверенітет РРФСР.