RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Феєричне інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Скрипаля: з'явився показова розповідь про радянських "штірліців"

Російський журналіст Михайло Крутіхін не вірить, що підозрювані в отруєнні Скрипалів були офіцерами військової розвідки.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ну не може бути, щоб ці незграбні придурки були офіцерами військової розвідки. Явно ж не штірліци. Спостерігаю як розчарування, так і зловтіху аудиторії", - сказав він.

"За 20 років роботи в редакції країн Сходу ТАСС в Москві і за кордоном я був знайомий з парою-трійкою десятків "кореспондентів" з цієї організації (в закордонних відділеннях і корпунктах їх було приблизно 45%, а співробітників першого главку КДБ - всього 5%). Враження? Зріз радянського суспільства. Були серед них добрі, порядні, шкідливі, чесні, злодійкуваті, розумні і зовсім тупі, нарешті. Були блатні з батьками в генеральських погонах. Були з провінційних військових округів. Чекісти в моменти відвертості звали їх "чоботи", - розповів Крутіхін.

Працюючи на Близькому Сході, вони, за його словами, дуже слабо або взагалі ніяк не володіли мовами країн перебування. І секретна служба полягала в основному з примітивної підтримки контактів з місцевими джерелами інформації, які вони отримували у спадок від попереднього "кореспондента". Більшість було абсолютно не в змозі завербувати кого-небудь нового. Користувалися кадрами комуністів і інших прорадянських організацій, які годувалися від щедрот міжнародного відділу ЦК КПРС.

Крутіхін розповів, що його до цих справ не залучали.

"Історій у мене про них багато, але на штірліців ніхто зі знайомих ГРУшоподібних "журналістів" не тягнув. Так що образ парочки "туристів" мене аніскільки не дивує. Особливо зараз, коли лакеї і злодії стають генералами армії, слизькі чиновники - героями Росії, а монсони і кабаєви - депутатами", - резюмував Крутіхін.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі продовжують висміювати інтерв'ю підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипаль Олександра Петрова і Руслана Бошірова путінському ТВ.