RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Глава Чечні відправив до "сусідів" своїх людей зі зброєю: фото, відео і тривожні подробиці

У республіку Інгушетію, російський регіон, де тривають протести проти передачі частини території сусідній Чечні, був направлений ОМОН, за деякими даними, з тієї ж Чечні.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє російський активіст Олег Козловський.

"Вночі Росгвардія перекрила вантажівками в'їзд на ділянку проспекту, де проходить мітинг, і виставила там збройний пікет... У вантажівок номера з кодом 11 (чорні). В інтернеті пишуть, що це бригада Росгвардії з Чечні. Якщо ця інформація вірна, виходить, в Магасі знаходиться чеченський ОМОН. Це поганий знак. По-перше, це може означати підготовку силового розгону ( "свої" для такого завдання ненадійні). По-друге, це може перевести конфлікт з політичного в міжнаціональний, особливо якщо будуть загиблі. З вогнем грають" , - зазначає Козловський.

Відзначимо, що 26 вересня глави Чечні і Інгушетії підписали угоду про кордон між республіками, згідно з яким під контроль Грозного перейшла частина Надтеречного району, а Магас (столиця Інгушетії) отримав територію на кордоні з Малгобекським районом.

Населення Магаса на 2018 рік становить всього 8700 чоловік. Але завдяки приїжджим протести збирають від "декількох десятків людей" (за даними держЗМІ) до 60 тисяч (за даними організаторів протесту).

Нагадаємо, у четвер, 4 жовтня, під час акції протесту в зв'язку з затвердженням угоди про встановлення кордону з Чечнею біля будівлі парламенту Інгушетії в столиці республіки Магасе силовики відкрили стрілянину.