RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Працював офіціантом: з'явилася нова інформація про другого підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Другий ймовірний підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії полковник ГРУ Олександр Мішкін ("Олександр Петров") під час навчання в Військово-медичної академії імені Кірова в Санкт-Петербурзі працював офіціантом в бістро "Гарсон".

Про це розповів арт-консультант Микола Євдокимов, який у 2000 році працював з Мішкіним і впізнав його в інтерв'ю Маргариті Симоньян, передає російський телеканал "Дождь".

За словами Євдокимова, "Гарсон" тоді було одним з найбільш "гідних місць" Санкт-Петербурга, і офіціант в ньому отримував хороші гроші. "Мішкін був "товариським, в міру відкритим, в міру цинічним, нормальним" молодим чоловіком. Давав якісь рекомендації по здоров'ю. Він точно навчався на лікаря. По-моєму, це була військово-медична академія", - згадує Євдокимов.

Арт-консультант розповів, що впізнав Мішкіна ще після інтерв'ю Маргариті Симоньян, після чого написав у фейсбуці пост і звернувся до колег по "Гарсону", які погодилися, що "Петров" схожий на колишнього офіціанта Олександра Мішкіна.

Уже після того, як Bellingcat і Insider з'ясували, що справжнє прізвище "Петрова" Мішкін, Євдокимов виявив фото з ним з бістро "Гарсон".

Адміністратор кафе, яке зараз знаходиться на місці "Гарсона", також згадала Мішкіна і сказала, що знайома з ним. За її словами, вона "давно" випадково зустрілася з ним на Фінляндському вокзалі, де вони поспілкувалися.

Як повідомляв "Апостроф", другий ймовірний підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії полковник ГРУ Олександр Мішкін ("Олександр Петров") має звання Героя Росії.