RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Російський журналіст тицьнув Путіна носом в нахабну брехню про Крим: документ

Президенту Росії Володимиру Путіну вказали на нахабну брехню з приводу приналежності Севастополя, який нібито "юридично завжди був в складі Росії".

Про це пише Цензор.НЕТ.

"Севастополь юридично завжди був в складі Росії. Він був містом центрального підпорядкування і навіть при передачі - незаконній передачі - Криму зі складу РРФСР до складу Української РСР. Незаконною, тому що рішення було прийнято Президією Верховної Ради Української РСР, України, а потім затверджено Президією Верховного ради СРСР. А за законом потрібно було затверджувати Верховними Радами республік і Верховною Радою СРСР. Але навіть при цьому незаконному, по суті, процесу про Севастополь просто забули, і він не передавався зі складу РРФСР до складу України. Так що формально і юридично він завжди був у складі Росії", - заявив Путін.

На цю заяву відомий російський журналіст, блогер і письменник Андрій Мальгін у своєму ЖЖ опублікував фотокопії сторінок свого свідоцтва про народження. Він показав, що народився в Севастополі в 1958 році, причому документ виданий Української РСР.

У мережі тут же послідувала яскрава реакція на заяву глави Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше росіяни заговорили про дивну поведінку Путіна.