RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні вказали на цікаву деталь в списку санкцій Росії

Журналіст Юрій Гудіменко вказав на цікаву деталь в процедурі складання списку санкцій Росії проти України, до якого увійшли 322 громадян і 68 компаній з України.

Про неї він написав у Facebook.

"Санкційний список, який викотила Росія, смішний як мінімум тим, що росіянам довелося натягнути сову на глобус і придумати таку систему написання місця народження, щоб не згадати УРСР", - пише він, наводячи підтвердження своїм висновкам.

За його словами, у всіх радянських документах місце народження писали так: після населеного пункту і області - спочатку радянська республіка (БССР, УРСР, РСФСР та інші), потім власне сама держава - СРСР. У списку санкцій це миготить, але тільки якщо людина народилася не в Українській РСР, а, наприклад, в Білоруської РСР. Тоді написано правильно: місто таке-то, РСР така-то, СРСР.

"А якщо людина з списку санкцій народилася в Україні, то росіяни вносять його так: назва міста, СРСР. Наприклад, м. Дніпропетровськ, СРСР. Або: м. Донецк, СРСР. Що, зрозуміло, повна маячня і так ніколи в самому СРСР не писали (як мінімум через велику кількість Донецьків). Здогадуєтеся, чому?" - задається питанням журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, як Кремль нишком ударив Ахметова і Коломойського.