RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Буде багато крові: екс-радник Путіна розповів про останній етап розпаду Росії

Росію в майбутньому чекає розпад, що супроводжуватиметься кривавими подіями, і який неминуче вплине на Україну.

Ця думка під час чату на Главреді висловив Російський економіст, співробітник Інституту Катона (США), колишній радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

За його словами, подальший розпад Росії неминучий, як продовження природного процесу розпаду багатонаціональних імперій.

"Перший етап цього розпаду спостерігався на початку ХХ століття, в 1917-1918 роках. Потім відбулася часткова Реконкіста, реоккупації деяких територій, хоча і не в повному складі. Другий етап імперського розпаду мав місце на початку 1990-х років. Потім знову була проведена часткова реконкіста. Неминуче настане і третій етап, під час якого російські війська підуть з окупованих територій в сусідніх державах, а також відбудеться відділення низки неросійських етнічних територій від нинішньої Російської Федерації", - пояснив він.

Ілларіонов підкреслив, що такого роду процеси часто супроводжуються трагедіями і кров'ю, але зупинити "тектонічні сили світової історії" неможливо.

"Як цей розпад вплине на Україну? З одного боку, це зменшить військовий тиск на Україну незалежно від того, хто буде перебувати на чолі Росії. З іншого боку, якщо на чолі Росії перебуватиме відповідальний уряд, то не виключено, що демократична Україна надасть допомогу російській владі для того, щоб процес розпуску імперії відбувався менш болючим способом і для Росії, і для нових держав, і для їхніх сусідів, включно з Україною ", - додав екс-радник Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", також Ілларіонов розповів, чого Україні чекати від Кремля після отримання Томосу.