RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Соціологи назвали величезне число бідних в Росії

Більшість громадян Росії змушені заощаджувати, а 22% населення живуть в бідності і можуть дозволити собі тільки мінімальний набір найпростіших продуктів.

Про це свідчать дані аналізу споживчого благополуччя росіян на підставі даних моніторингу соціального самопочуття населення, пише РБК.

За результатами соціологічного опитування, проведеного в жовтні 2018 року, експерти Російської академії народного господарства і державної служби розділили населення Росії на чотири групи за критерієм споживчого благополуччя:

  • зона комфорту
  • зона можливих змін
  • зона ризику
  • зона бідності

З'ясувалося, що в зоні бідності перебувають 22% учасників опитування, тобто їх доходи не дозволяють купувати товари понад мінімально необхідного набору базових продуктів харчування.

"Значна частина людей в зоні бідності змушені вибирати - купити мінімальний набір найпростіших продуктів (наприклад, картопля, морква, хліб) або купити найдешевші, але необхідні ліки", - сказав старший науковий співробітник Інституту соцального аналізу РАНГіДС і один з авторів моніторингу Дмитро Логінов.

У зоні споживчого ризику опинилися 35,6% респондентів, їх поточні доходи дозволяють мати нормальне харчування і купувати повсякденний одяг, але придбання товарів тривалого споживання (до таких товарів належать, наприклад, меблі, комп'ютер, холодильник, смартфон) викликає крайні складнощі, а перспективи підвищення матеріального статусу при цьому відсутні.

Найнестабільніша група - це зона можливих змін. У неї потрапили громадяни, які не змогли оцінити свої споживчі можливості в наступному році.

У зоні споживчого комфорту знаходяться лише 28,3% росіян - стільки респондентів повідомили, що можуть дозволити собі придбати товари тривалого користування і не побоюються зниження рівня життя в найближчому майбутньому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жителів окупованого Криму обурило чергове підвищення цін на продукти, запроваджене російською "владою".