RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Золотов заковтнув: в Росії розповіли, як Путін зіштовхнув вежі Кремля

Президент Росії Володимир Путін намагається підтримувати боротьбу і конкуренцію між різними силовими органами в Росії, щоб зберегти власний вплив і владу.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Це конкуренція і боротьба між різними так званими диванними партіями всередині Кремля, які борються за вплив, близькість до президента, фінансування і ситуацію, в якій вони можуть опинитися після відходу Путіна. Їм потрібно зберегти необхідний вплив в так званому перехідному періоді. Тобто ми бачимо звичайну, досить жорстку конкуренцію, яка в основному проходить не в дуже цивілізованих формах. Але це силовики, які не володіють інструментами дипломатичної боротьби, володіючи при цьому інструментами інтриг", - говорить Боровий.

За його словами, весь скандал з главою Росгвардіі Віктором Золотовим і його зверненням до Олексія Навального був спровокований спецслужбами.

"Золотов спробував вийти в інформаційний простір, стати помітною фігурою. Але найперше його помітили конкуренти і зрозуміли, що він заявив про посилення свого впливу - а це трохи самопідстава. І природно, з ним почали боротися. Наскільки я знаю, початковий компромат на Росгвардію - це те, що Навальний отримав від своїх кураторів в спецслужбах (від Чемезова). Але цей компромат спровокував Золотова на спробу виправдатися і відповідні дії проти Навального. І таким чином ФСБшники домоглися свого, оскільки у Золотова голова без розуму. Кажуть, що він звіти не міг писати самостійно, просячи друзів це робити. І він легко проковтнув блешню конкурентів. Звичайно, Золотов сам собі завдав серйозної шкоди. Якби він не зробив проблему публічною, то вона могла зникнути сама собою...", - зазначає російський опозиціонер.

У той же час, така боротьба не свідчить про дестабілізацію російської системи.

"Більш того, Путін підтримує подібну боротьбу і конкуренцію. У початковий період свого правління Путін намагався концентрувати все в один руках - тоді ФСБ почала дуже активно контролювати армію, ГРУ та інші спецслужби. Але Путін згодом вирішив, що більш оптимальною технологією буде конкуренція, в якій допускається підбурювання союзників, які між собою розбираються. В усякому разі, вони не думають про об'єднання проти самого Путіна. Але це небезпечна штука - в якийсь момент вони можуть зрозуміти, що джерело їхніх проблем - сам Путін, якого вони завзято захищають", - резюмує Боровий.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Силовики Путіна почали боротьбу: в Кремлі небезпечна ситуація.