RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Сотні тисяч помруть: російський опозиціонер розкрив план "легального" отруєння жителів РФ

У Московській області, а потім і по всій Росії, збираються побудувати сміттєспалювальні заводи (ССЗ), які завдадуть колосального збитку екології і "вб'ють сотні тисяч росіян".

Про це заявив російський опозиціонер Дмитро Гудков в Facebook посилаючись на висновки експертів Загальноросійського народного фронту.

За його словами, екологи вкрай негативно поставилися до цієї ідеї: багато росіян втратять здоров'я, "сотні тисяч помруть", а діти, які народяться у жителів регіону, ризикують опинитися хворими.

Він пояснив, що ССЗ збираються зводити в 500 метрах від житлових будинків. Проект реалізується в рамках федеральної програми "Чиста країна" і в разі успіху буде поширений на всю Росію.

Гудков підкреслив, що експерти встановили, що під виглядом МСЗ фірма "РТ-Інвест" збирається будувати теплоелектростанції (ТЕС), що працюють на суміші газу і сміття. Однак експерти відзначають, що ККД цих підприємств буде украй невеликий (близько 20%), а ось шкоди від них непорівнянний з користю.

Зокрема, на ССЗ збираються використовувати триступеневу систему очистки (в той час як по всій Європі очищення йде в 5-6 етапів). За оцінками вчених, це призведе до викидів в повітря небезпечних речовин в обсязі приблизно 2,4 тис. Тонн на рік (за ступенем загрози вони порівнянні з бойовими отруйними речовинами).

Опозиціонер стверджує, що один планований ССЗ в Підмосков'ї буде викидати в повітря діоксинів як всі сміттєві заводи США (а їх 77 штук). Крім того, кожен ССЗ отруїть грунт на 100 кв. км навколо себе.

Збитки від виведення з обігу сільгоспугідь може досягти декількох трильйонів рублів на один ССЗ. Крім того, як вважає екс-міністр екології Мособласті Олександр Коган введення в дію чотирьох ССЗ призведе до зростання тарифу на збір і вивіз сміття для жителів столиці та околиць з 1,5 тис. рублів на рік за тонну з людини до 10-12 тис.

Як повідомляв "Апостроф", росіяни в січні 2019 року стали песимістичніше оцінювати перспективи свого матеріального становища на тлі зростання інфляційних очікувань.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР