RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії розігрався неабиякий скандал навколо дівчинки, яка написала Путіну

У Росії односельці зацькували сім'ю дівчинки з села Томсіно Псковської області, яка в грудні 2018 року в листі попросила у президента Володимира Путіна допомоги.

Про це повідомляє Znak.com.

У листі президенту Тася Перчікова поскаржилася, що єдину в Томсіно школу закрили і тепер їй доводиться їздити кожен день в сусіднє село. А мама працює санітаркою в дві зміни за 12 тис. рублів. Дівчинка попросила мотоблок і міні-трактор.

"Мамі менше довелося б працювати лопатою після чергувань, майже до втрати сил. Моїй мамі важко. Я буду вам дуже вдячна, якщо ви мені зателефонуйте, і я зможу вам сама все розповісти", - написала вона.

Але президент Тасі так і не відповів. Після новорічних свят сім'я отримала лист з комітету з соціального захисту Псковської області - чиновники відповіли, що допомогти "не представляється можливим".

У Росії про дівчинку дізналися, коли її листом зацікавилися журналісти. Після публікації в ЗМІ чиновники Псковської області заявили, що все ж мають намір запропонувати Перчіковій укласти соціальний контракт на покупку міні-трактора. Однак потім відмовилися - грошей в бюджеті немає.

До того ж у сім'ї немає реєстрації в Псковській області. Вони переїхали з Санкт-Петербурга, коли не стало грошей на знімну квартиру. Через бюрократичну тяганину родина досі зареєстрована в Петербурзі.

А живучий по сусідству від Перчікових очільник Себезького району Леонід Курсенков заявив, що сім'я Перчікових не єдина, хто відчуває подібні труднощі: "У нас в районі 19 тисяч населення, з них такі сім'ї приблизно все в однаковому стані, надати допомогу кожному, купити трактор, ми згідно закону не маємо права".

У той же час прості люди почали надсилати Перчіковим посилки з дитячими речами і канцелярським приладдям, переводити невеликі пожертвування, допомагали благодійні фонди. В результаті набралося близько 90 тис. рублів. На ці гроші сім'я купила техніку для городу, підручники, одяг і ліки (всі чеки Перчікови надали журналістам).

Однак, це дуже розлютило односельчан сім'ї.

"Називали ідіоткою, вискочкою, що ось ми теж як ти живемо, і нічого, терпимо. Ти дура, раз попросила. Діти в селі перестали зі мною дружити і стали вести себе як ніби вороги. Дівчатка погрожували, що будуть знімати мене на відео і іржати", - розповіла Тася.

Її звинуватили в крадіжці, а сім'ю - в шахрайстві. В результаті мама дівчинки Олена з отриманих пожертвувань оплатила доньці дистанційне навчання в одній з московських шкіл.

Найбільше односельчан обурило те, що благодійний фонд подарував Тасі ноутбук. За словами Олени Перчіковой, колишні подружки її дочки створили "ВКонтакте" фейковий аккаунт і від імені хлопчика стали листуватися з Тасею. Їй писали, що вона красива і він хотів би з нею зустрічатися, а також випрошували оголені фотографії. Дівчинка надіслала знімок, і його розтиражували по всьому паблік, пов'язаним з Себезького району.

Олені Перчіковій цю фотографію надіслала незнайома односельчанка зі словами "помилуйтеся, які фотографії ваша дочка надсилає дорослим хлопцям". Потім жінка додала:

"Будьте такими ж, як і всі. Просто у нас всі живуть як можуть і ніхто нічого не просить, бо це марно, тому що закидають камінням".

Також Олені одного разу подзвонили з незнайомого номера і сказали, що "якщо ти не розумієш одного разу, наступного разу дочка буде порвана від вуха до вуха".

Зараз Перчікови планують виїхати з Томсіна, але поки немає грошей на знімання нового будинку. Олена Перчікова була змушена звільнитися з лікарні - колеги стали писати на неї скарги на ім'я головлікаря. За словами жінки, колеги також пояснювали свою поведінку тим, що її дочка вирішила попросити президента про допомогу: "Усім важко тут, не одній тобі, навіщо щось просити?".

"Ця Лєнка розповідає журналістам, що отримує в лікарні за зміну 5600 в місяць. Ну і що? Моя дружина отримує стільки ж, але щось нам трактора і ноутбуки в подарунок не надсилають через це. А у цій вистачає нахабства просити щось. Гаразд, тобі подарували щось - так потрібно бути людиною, поділися з сусідами! Тобі що, однією ці гроші потрібні? Надумала собі казна-що! Нам всім зараз важко живеться", - заявив один з жителів Томсинов на ім'я Сергій .

За його словами, односельці правильно зробили, поставивши Перчікових на місце: "Доньку її геть образили. А ще мало образили, значить, раз досі з манатками не виїхав".

Ще одна мешканка села повідомила журналістам, що особисто не знайома з Перчіковимі, але від дочки знає, що "Тася та ще вискочка і провчили її по заслузі".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії дітей і дорослих знову погодували млинцями з лопати.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: Росія