RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Кремлі придумали хитрий план для вічного правління Путіна

Президент РФ Володимир Путін може піти на повне "перезавантаження" структури російської держави, щоб зберегти свою владу.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, піти від влади для глави Кремля буде занадто ризиковано для його професійної безпеки. Він не вірить, що йому забезпечать безпеку.

"Він розуміє, що набагато більш імовірним буде сюжет, при якому на нього і звалять все дійсні та уявні провини за те, що відбувалося. Так влаштована радянська модель: Хрущов все валить на Сталіна, Брежнєв все валить на Хрущова, Горбачов - на Брежнєва, а Путін - на "лихі 90-ті", - пояснив експерт.

Орєшкін зазначив, що питання полягає в тому, як Путіну залишитися у владі.

"Можна було б організувати щось на зразок військової диктатури, плюнути на все конституційні умовності і організувати щось на зразок режиму "чорних полковників" в Греції або військового режиму в латиноамериканських країнах. Але це не красиво. А Путін не любить некрасивих рішень", - заявив він.

"Тому набагато більш раціонально - і про це вже три роки говорять спостерігачі в Росії, в тому числі і я - створити нову територіальну структуру з новою державою, новою конституцією, новими виборами і новим президентом, ім'я якого буде тим самим - Володимир Володимирович Путін", - резюмував політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" З Україною не пройшло, але є інші варіанти: два сценарії для Путіна.