RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Російське топ-ЗМІ потрапило у скандал з картою України: фото

Великий російський телеканал "Дождь", який до недавнього часу позиціонувався як опозиційний діючий кремлівській владі, опублікував карту України, де відсутній не тільки окупований Крим, а й ОРДЛО.

Про це повідомив журналіст Андрій Лохматов у себе в Facebook, пославшись на карту голосування українців на виборах президента, яка опублікована телеканалом.

Він зазначив, що у випадку з Кримом таке зображення можна було б виправдати вимогами російського "законодавства", що забороняє зображення Криму українським, проте території Донбасу Росія "власними" не визнавала.

"Телеканал Дождь, нехай Крим - там ви хоч підписаними Путіним актами можете прикритися, а окремі райони Донецької і Луганської області, скажіть, ви теж вже домальовує до Росії на своїх інфографіках? Ми щось пропустили?", - зазначив журналіст.

Як повідомляв Апостроф, раніше Росія згорнула ідею роздачі паспортів РФ населенню на окупованій частині Донбасу через несподівані результати першого туру виборів президента України. Таким чином в РФ прийняли рішення самоусунутися від спроб впливу на результати виборів в Україні.