RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

По всій Росії силовики масово арештовують протестуючих: фото і відео

У середу, 1 травня, в містах Росії пройшло більше ста акцій, як присвячених Дню праці, так і "Монстрацій", які їх пародіюють: у багатьох місцях вони закінчилися затриманнями учасників.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, в Петербурзі учасників почали затримувати ще до ходи. Близько 7:30 поліція затримала учасника "Безстрокового протесту" Романа Самойлова в його кімнаті в студентському гуртожитку. Трохи пізніше були затримані троє активістів опозиційного руху "Весна" і шестеро феміністок - вони збиралися на першотравневу ходу, але їх затримали поруч з простором феміністського проекту "Ребра Єви".

Саме хода почалася тільки близько 11 години. З самого початку ходи за колоною опозиціонерів стежив ОМОН. Поліцейські огородили колону металевими рамками, не давали вийти на Невський проспект і просили почекати - активісти скандували "Пропускай!" і "Путін! Лижі! Магадан!". Поліція у відповідь попереджала, що розцінює поведінку активістів як неузгоджений мітинг. Кілька людей з колони були затримані ще до початку ходи.

Близько 12 години колона опозиціонерів все-таки зрушила з місця, але буквально відразу ж вперлася в ланцюжок ОМОНу, затримання продовжилися. Близько 13:30 поліцейські повністю взяли колону в кільце, почалися масові затримання.

Всього на даний момент відомо про затримання більш ніж 120 чоловік в дев'яти містах Росії.

Найбільше (66 осіб) затриманих було в Петербурзі. У Петропавловську Камчатському затримали не менш 16 чоловік, в тому числі членів партій "Яблуко", КПРФ і "Справедлива Росія".

Також були затримання в Великому Новгороді, Краснодарі, Томську, Новосибірську, Курську, Сиктивкарі і Махачкалі. У Махачкалі поліція затримала організатора та чотирьох учасників "Монстраціі".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в центрі Києва біля Українського дому, вранці 1 травня профспілки провели акцію у зв'язку зі святкуванням Дня праці.