RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Екс-ватажок бойовиків ДНР запідозрив недобре в розведенні сил біля Станиці Луганської

Колишній ватажок терористичних формувань на Донбасі Ігор Гіркин "Стрєлков" залишився незадоволеним розведенням сил біля лінії зіткнення, ініційованим українською стороною.

Про це він написав у себе на сторінці ВКонтакте.

За його інформацією, розведення сил недостатньо, оскільки в деяких місцях у лінії конфлікту тривають бойові зіткнення. Гіркин традиційно для себе звинуватив російське керівництво в "зраді" бойовиків.

"Прийшов час прокоментувати ситуацію з "розведенням сил" в Станиці Луганській. Укри (українські військовослужбовці - "Апостроф") відійшли на ... 500 метрів, залишивши шматочок раніше "віджатої" "сірої зони". "Корпусні" відійшли на 1,5 кілометра, залишивши свої передові позиції. На всіх інших ділянках - в тому числі в районі жолобки (ЛНР) - тривають артилерійські перестрілки і ні про яке "розведення" шановні українські партнери Володимира Володимировича навіть не заїкаються", - заявив він.

На його думку, тактично такого роду кроки не виправдовуються логікою конфлікту, оскільки обидві сторони можуть різко просунутися вперед, зайнявши позиції противника.

"Сенс "розведення" з військової точки зору - мені поки не до кінця зрозумілий. Цілком можливо - його взагалі немає ні для однієї із сторін, поки ... Поки одна із сторін "раптово" не вирішить вийти з "домовленостей" і не займе за кілька хвилин все залишене + залишене противником, істотно просунувшись вперед", - пояснив Гіркин.

У той же час користувачі соцмереж з України зазначили іронію такого роду зауважень від колишнього лідера бойовиків і вказали на ряд помилок, які він допустив під час пояснень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі соцмереж висловили обурення через нещодавній відеозвернення президента Володимира Зеленського з приводу розведення сил у Станиці Луганській Луганській області.