RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Навальний показав перше фото з лікарні і натякнув на отруєння

Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував перше фото з лікарні, куди він потрапив зі слідчого ізолятора з підозрою на алергію.

У повідомленні на сайті політик зазначив, що у нього ніколи раніше не було алергічних реакцій на що-небудь.

Навальний зазначив, що знаходився в тій же камері, де відбув попередній арешт.

"Це мій дев'ятий чи десятий арешт. За весь час я звертався до лікаря один раз, коли застудився і була висока температура. Постільна білизна у мене своя. З тюремної сумки, яка завжди напоготові. Там же лежить мило, зубна паста і все таке інше. Всім цим я користувався два тижні тому", - розповів Навальний.

За його словами, перші симптоми захворювання проявилися в суботу, 27 липня. Спершу в'язні помітили почервоніння шиї, далі воно перейшло на лоб, а вночі "прокидаюся від того, що обличча, вуха і шия горять і колються".

"Я відчував ніби мені скловатою натерли голову", - розповів він.

Вранці, коли до опозиціонера викликали фельдшера, стан був уже важким.

"Очі-щілинки, повіки розміром з м'яч для пінг-понгу і так далі", - написав Навальний, опублікувавши фото, на якому, за його словами, набряк вже почав спадати.

Він також розповів, що в лікарні його оперативно почали лікувати, проте "почалася дивна фігня".

"Поліція коло дверей палати. Моїх знайомих лікарів не пускають. Адвоката не пускають. Моїм лікарям і адвокату діагноз не говорять, посилаючись на лікарську таємницю, зате виходить розгорнутий коментар Інтерфаксу, де видають діагноз, який мені не говорили", - обурений Навальний.

За його словами, лікарі в усьому "звинувачують" мило, проте сам Навальний вже встиг скористатися ним ще раз і ніякої реакції не виникло.

"Що я думаю з цього приводу? Те, що отруїли місцеві мєнти, я виключаю - вони були шоковані моїм виглядом і тим, що відбувається більше мене. Тут всюди камери, ми затребували їх офіційно. Потрібні ті моменти, коли всіх виводили на прогулянку або дзвінки. Якщо в цей час в камеру заходили якісь люди, то версія з отруєнням стає дуже вагомою. Якщо ні, то зростає сила версії з унікальним медичним випадком. Коли-небудь його назвуть "одноразова гостра алергічна реакція Навального", - написав політик.

Кажучи про те, чи настільки дурна влада, щоб його труїти, він згадав випадки з отруєнням Петра Вєрзілова, подвійним отруєнням Володимира Кара-Мурзи молодшого, а також скандал навколо отруєння Скрипаля та інші випадки.

"Поки я можу з упевненістю стверджувати одне: при владі в Росії знаходяться реально досить тупі і дурні чуваки. Це вам здається, що в їхніх діях потрібно шукати таємний сенс і раціональне зерно. А насправді вони просто тупі, злісні і схиблені на грошах", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікуючий лікар Навального, Анастасія Васильєва допустила, що його могли отруїти хімічною речовиною.