RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У племінника Путіна знайшли величезні статки: спливли цікаві деталі

51-річний Михайло Шеломов, син двоюрідної сестри президента Росії Володимира Путіна, може володіти статком у більш ніж 1 мільярд доларів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

Про Шеломова відомо, що за освітою він - інженер-оптик, однак за фахом ніколи не працював. Племінник Путіна трудився на будівництвах і фотографом в фотоательє, поки в 2002 році не влаштувався в петербурзький офіс "Совкомфлота" "фахівцем з різних питань".

Як повідомляє видання, в 2004 році Шеломов зайнявся бізнесом і викупив у "Газпрому" 13,5 відсотка акцій страховика "Согаз". Виходячи з вартості угоди, компанія Шеломова повинна була заплатити за акції близько 14 мільйонів доларів.

У 2007 році Шеломов став співвласником банку "Росія", що належить старому другові Путіна - Юрію Ковальчуку. Інший пакет акцій "Росії" Шеломову належить через компанію "Платинум". "Платинум" через структуру власності був пов'язаний з компаніями, під контролем яких перебуває горілчаний бренд "Путінка", одна з них пов'язана з другом Путіна віолончелістом Сергієм Ролдугіним і СМП-Банком, власниками якого є ще два члена ближнього путінського кола - Аркадій і Борис Ротенберг .

За підрахунками журналістів, на даний момент племіннику Путіна належать 8 відсотків акцій банку "Росія", компанія "Согаз-нерухомість" і половина фірми "Ігора Драйв", яка побудувала гоночний комплекс в Приозерському районі Ленінградської області. Плюс він володіє акціями найбільшого страховика "Согаз". Таким чином, в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії племінник Путіна міг би зайняти 81-е місце.

Однак, незважаючи на це, сам Шеломов, схоже, живе дуже скромно. Два рази на тиждень він приїжджає в охороняєме ФСО селище, де народилася мати Путіна, і доглядає там за яблунями. У дворі стоять лазня і побудований мільярдером туалет. В інший час він живе в Петербурзі. Його квартира - в селищі таунхаусів на околиці міста, в 2017 році телеканал "Дождь" оцінював вартість нерухомості в 18 мільйонів рублів, приблизно в триденний дохід підприємця. Чи означає це, що підприємець - лише номінальний власник свого стану, журналісти не уточнюють.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", старша дочка президента Росії Володимира Путіна, Марія Воронцова, виявилася співвласницею компанії, яка бере участь в реалізації найбільшого в російській медицині приватного інвестиційного проекту.