RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Дитинство в "пеклі": з'явилася страшна статистика насильства в російських школах

У Росії провели соціологічне опитування дітей і підлітків, згідно з яким кожен другий учень стикався з насильством в школі.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного у вересні 2019 року, передає "РБК".

Згідно з опитуванням 52% підлітків зустрічалися з агресією в школі. Учні найбільше скаржаться на психологічну (32%) і фізичну (26,6%) агресію однолітків. П'ята частина опитаних (22%) заявила про агресію з боку учнів щодо вчителів.

19,7% розповіли про випадки агресії з боку вчителів. Найчастіше, на думку опитаних, цькування однолітків відбувається через зовнішній вигляд - одяг або зачіску - і національність (43,8 і 33,6% відповідно). При цьому 65% опитаних відзначили доброзичливу атмосферу у власній школі.

Більшість опитаних в разі зіткнення з агресією розповіли б про це: батькам (63,8%), друзям (29,2%), вчителю (19,2%), вважали за краще б нікому не розповідати (15,2%), звернулися б до поліції (0,5%).

Опитування проводилося в 52 російських регіонах. Участь в ньому взяли 1057 осіб у віці від 10 до 18 років.

Нагадаємо, в середині жовтня в російському Іжевську група підлітків жорстоко побила свою однолітку, знімаючи це на відео. На записі школярі ображають і б'ють лежить на землі дівчинку по голові, стрибають на неї зверху.

Як повідомляв "Апостроф", під Києвом між п'ятикласниками стався конфлікт, що закінчився травмами і заявами в поліцію.