RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розробляють крилатий підводний човен: в мережі показали, як виглядають його "нутрощі"

Російське конструкторське бюро "Рубін" працює над проектом величезного підводного човна з "крилами", який буде використовуватися для дослідження Арктики.

Про це повідомляє видання "Naked Science".

На підводному човні буде розташовуватися роботизований комплекс автономної сейсморозвідки. Як зазначається, субмарина дозволить Росії добувати природні ресурси: "про існування яких раніше можна було тільки здогадуватися".

Однією з проблем дослідження Арктики експерти вважають обмежені можливості застосування надводних суден. Тому фахівці пропонують використовувати в якості носія роботів підводний човен.

За даними з відкритих джерел, його маса буде перевищувати 13 тисяч тонн. Автономність складе 90 діб, глибина занурення - до 400 метрів. На борту зможуть перебувати 40 осіб екіпажу, субмарина буде здатна розвивати швидкість близько 12 вузлів (22 кілометри на годину).

Таким чином, комплекс сейсморозвідки стане однією з найбільших дослідницьких субмарин в світі. Судно має два комплекти крилоподібних ресиверів сонара, що втягуються в корпус, подібно лезу ножа. Вони потрібні для прийому сигналів сонара, що передаються з корпусу субмарини. Це дозволяє підводному човні відображати своє оточення у всіх напрямках для більш ефективного сейсмічного моніторингу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", весною 2019 року на Северодвінському суднобудівному заводі в Росії спустили на воду атомний підводний човен спеціального призначення "Білгород", який вважається найбільшою субмариною в світі.