RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Наша земля: Лукашенко зробив цікавий натяк Путіну щодо Калінінграда

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з губернатором Калінінградської області РФ Антоном Аліхановим, і відзначився рядом дивних заяв.

Про це повідомили білоруські національні ЗМІ.

Так, він заявив, що при спілкуванні і з президентом РФ Борисом Єльциним і з його наступником називав Калінінградську область білоруською і висловлював бажання "за неї відповідати".

"Чому кажу "наші калінінградці"? Я Єльцину говорив і нинішньому президенту Володимиру Володимировичу Путіну часто говорю, коли обговорюємо якісь проблеми: Калінінград - це наша область, ми за неї відповідали і відповідаємо, перш за все", - заявив Лукашенко.

Також президент Білорусі зазначив, що російські президенти були "не проти цього", а ще за часів СРСР "було багато розмов про те, щоб приєднати Калінінградську область до Білорусі".

Лукашенко згадав Крим і наслідки, з якими зіткнулася РФ після через його окупації. На його думку, Росія "неправильно зробила", коли вирішила його анексувати.

"Може, добре, що не зробили, тому що Крим приєднали до України, виявилося, неправильно зробили", - вказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко потрапив на смішну карикатуру після заяви про сумніви на рахунок союзу з Росією.