RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Гучне вбивство в Берліні: опубліковано фото і біографія путінського шпигуна, якого вислали з Німеччини

Одним з двох висланих з Німеччини співробітників російського посольства через вбивство громадянина Грузії, колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі в серпні в Берліні, виявився Євген Суцький, який офіційно був заступником військового аташе при диппредставництві в столиці Німеччини.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Bild.

Відомо, що Суцький є висококласним російським шпигуном, що працював в Німеччині на російську військову розвідку ГРУ.

Він народився 1984 року в місті Гуково на російсько-українському кордоні. У 2005 році у віці 21 року він поїхав до Москви, щоб вчитися там в гірничному університеті. Там він познайомився зі своєю майбутньою дружиною Жанною, потім обох завербувала російська військова розвідка ГРУ. Дружина жила з Суцьким в Берліні до грудня.

Хоча Суцький не пізніше 2008 року перейшов в академію російської військової спецслужби, його адресою і раніше залишалася адреса студентського гуртожитку гірничного університету. За інформацією Bellingcat, таке відбувається переважно у випадках, коли російське керівництво має намір відправити співробітників спецслужб за кордон під виглядом дипломатів.

"28 червня 2017 року Суцького було офіційно переведено до Берліна та він отримав тут як маскування посаду заступника військового аташе", - йдеться в розслідуванні видання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що злочинцем, що убив в Німеччині відомого борця за незалежність Чечні Зелімхана Хангошвілі, виявився російський кримінальний авторитет Вадим Красиков, якого покриває влада РФ.