RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порядок за "залізною завісою": в РФ пояснили, що збирається робити Путін з росіянами

У найближчі роки президент Росії Володимир Путін збирається зайнятися поліпшенням добробуту росіян, правда, якщо це поліпшення не йтиме врозріз із збереженням крісла президента.

Таку думку в колонці на "Апострофі" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Взагалі, як я розумію, "п'ятирічка" озброєння завершена і тепер починається "п'ятирічка" наведення порядку за побудованою "залізною завісою". Тому Путін хоче зробити умови життя росіян кращими, якщо це не буде суперечити більш важливим пріоритетам - збереженню влади, розширенню зони впливу, підтриманню балансу конкуруючих груп. Така ж логіка завжди була в Радянському Союзі", - упевнений він.

За словами експерта, в щорічному посланні до Ради Федерації пролунав досить ясний натяк на транзит влади в 2024 році.

"Путін погодився, що ще один раз стати президентом він не може. Тому потрібно опрацьовувати варіант більш повноважного прем'єра, який як би спирається на волевиявлення трудящих, виражене через парламент", - додав Орєшкін.

При цьому, на думку Орешкіна, кажучи про всенародне обговорення змін до конституції, Путін мав на увазі референдум.

"І якщо путінські політтехнологи запропонують формулу "Чи підтримуєте ви зміни в конституції, які зміцнюють суверенітет РФ і роблять її більш демократичною державою", все скажуть "Так". А потім Путін скаже - "значить вони підтримали цей блок ініціатив". Путін контролює виборчу систему, губернаторів, у нього великий досвід проведення електоральних кампаній", - резюмував політолог.

Детальніше про трансфер влади Путіна, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін йде по шляху Сталіна: як в Росії відбувається трансфер влади.