RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не зупиниться: в Білорусі вказали на небезпечний план Путіна по утриманню влади

Президент Росії Володимир Путін збирається після закінчення свого президентського терміну зберегти владу в країні і саме для цього не так давно оголосив про зміни в Конституцію РФ.

Про це повідомляється в матеріалі видання "Білоруська правда".

На думку авторів, РФ йде по "назарбаєвському" сценарію Казахстану, при якому першою особою країни фактично стає не президент, а прем'єр-міністр, але реальним главою держави наділеним "особливими повноваженнями" буде голова Держради. Саме тому на посаду прем'єра в Росії був призначений підконтрольний і не впливовий Михайло Мішустін. Особиста вага прем'єр-міністра в цих умовах повинна бути незначною, щоб не допустити навіть гіпотетичну можливість захоплення ним влади в умовах її трансформації.

Завдання, які Путін поставив перед Держрадою підтверджують перспективу передачі влади саме цьому органу. На нього покладається: "забезпечення узгодженого функціонування та взаємодії органів державної влади, визначення основних напрямів внутрішньої і зовнішньої політики Російської Федерації, визначення пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку держави".

"Перші два завдання - це, в минулому, компетенція президента, третя -прем'єр-міністра. Іншими словами, для формованої Держради Путін забрав найбільш серйозні повноваження у до цього перших осіб держави, що автоматично робить його найголовнішим в країні", - говориться в матеріалі.

Крім того, повноваження Держради можуть бути розширені ще більше, оскільки її статус визначить федеральний закон, який буде прийнятий окремо і на всенародне голосування виноситься не буде.

"У таких умовах стає очевидним, що Путін узурпував владу в країні та знаходиться за півкроку від остаточного опускання "залізної завіси" в Росії. Причому справа навіть не в забороні іноземним громадянам займати посади в держорганах, все набагато складніше і розглядати треба в комплексі. Закони Ярової, про ізоляцію інтернету, іноземних агентів, перешкоджання виїзду за кордон при наявності різноманітних боргів або якщо ти військовий чи держслужбовець, роблять відірваними від світової цивілізації переважну частину росіян, а як до такого звикнуть - можна вводити виїзну візу і все, пастка закрилася. Що далі: СРСР-2 або Північна Корея, судячи з усього це як піде, але варіанти можливі будь-які", - резюмують автори статті.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін проводить кардинальні зміни в Росії: що сталося.