RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

В Росії розкрили масштаби зараження коронавірусом на репетиціях параду до 9 травня: відео

Незважаючи на скасування параду Перемоги в Москві, який повинен був пройти 9 травня, під час підготовки до нього і репетицій заразитися на коронавірус встигли щонайменше сотні курсантів.

Про це повідомляє "Проект" з посиланням на дані від самих курсантів і їхніх родичів.

Перші карантинні заходи були прийняті в Росії ще 1 квітня, проте репетиції параду не припинилися, а прес-секретар президента РФ Володимира Путіна, Дмитро Пєсков, стверджував, що підготовка і організація приїзду в тому числі іноземних гостей тривають.

Остання репетиція параду на підмосковному полігоні "Алабіно" пройшла 16 квітня. 1 квітня в мережі з'явилося відео, на якому можна побачити сотні солдатів на полігоні. Військовослужбовці вишикувалися пліч-о-пліч, на жодному з них немає маски.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика:

"Те відео в Youtube від водіїв автобуса - це реальна правда, - сказав син", - каже мати одного із службовців 336-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти, що побувала на репетиції в Алабіно. Саме репетиції і привели до масового зараження серед військових і курсантів, впевнені співрозмовники журналістів.

Точне число хворих невідомо, однак підсумувавши отримані від військових та їхніх родичів дані, журналісти прийшли до висновку, що заразилося не менше 300 осіб. При цьому, як повідомляється, цифра може бути більше в рази, оскільки поспілкуватися вдалося лише з представниками 6 військових частин, інститутів і училищ (з більш ніж 40, які брали участь в підготовці).

За офіційними заявами Міноборони РФ, в російській армії на 6 травня коронавірусом було інфіковано 1506 військовослужбовців, ще 1182 особи - серед курсантів і слухачів військових вузів, вихованців довузівських навчальних закладів - 228: всього 2916 осіб. На запит журналістів про кількість інфікованих військових після репетицій в Міноборони РФ відповіді не надали.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін оголосив про те, що країна з 12 травня почне виходити з карантину.