RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як карають порушників маскового режиму в країні, де "немає коронавірусу"

В Туркменістані, де офіційно не виявили жодного хворого з коронавірусом COVID-19, порушників маскового режиму примусово відправляють на збір бавовни. Людей, які не дотримуються маскового режиму і не мають коштів, щоб сплатити за це штраф, влада обіцяє відправляти до трудових таборів.

Про це повідомляє туркменська служба Радіо Свобода – Радіо Азатлик.

Мешканців південно-східного Марійського регіону, які порушили масковий режим в країні, де "немає" коронавірусу, зобов'язали з'явитися до міліції для відправки на поле. Перша група відправилася на збір бавовни ще 30 серпня.

Кожному порушнику висунули норму відробітку - не менше 20 кілограмів бавовни в день, що приблизно вдвічі менше за денну норму професійного збирача. Хто не виконає норму, змушені приїхати на збори на наступний день.

Як відомо, штрафи за порушення маскового режиму в публічних місцях в Туркменістані запровадили на початку серпня. Він складає 60 манатів (17 доларів за офіційним курсом).

Влада пояснює цю вимогу "підвищеним вмістом пилу в повітрі". Туркменістан офіційно залишається останньою країною-членом ООН, де начебто немає і не було жодного хворого коронавірусною хворобою.

Як повідомляв "Апостроф", в Кабміні прогнозують стрімке зростання захворюваності коронавірусом в Україні. За словами Дениса Шмигаля, вже в кінці вересня в Україні щодоби фіксуватимуть до 3 тисяч хворих коронавірусом.