RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного у відкритті вогню: перемир'я не тривало і години

Перемир'я між Азербайджаном і Вірменією, яке повинно було розпочатися з 00:00 18 жовтня в Нагірному Карабасі, де тривають бойові дії, не розпочалося. Сторони звинуватили одна одну в порушенні режиму тиші.

Про це йдеться в заявах Міністерства оборони Вірменії і Міністерства оборони Азербайджану.

Так, прес-секретар Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що азербайджанська сторона в Нагірному Карабасі відкрила вогонь з 00:04.

"В черговий раз, порушивши гуманітарне перемир'я, противник вів артилерійський вогонь в північному напрямку з 00:04 до 2:45, а також ракетний обстріл в південному напрямку з 2:20 до 2:45", - написала Степанян на своїй сторінці у Facebook.

Про зрив перемир'я з боку Вірменії повідомили і в Міноборони Азербайджану.

"Вірменія не дотримується нового припинення вогню. Не дивлячись на оголошення про нове гуманітарне припинення вогню в 00:00 18 жовтня, збройні сили Вірменії вкотре грубо порушили угоду. Вночі противник обстріляв з мінометів і артилерії околиці Джебраїла, а також села вздовж річки Араз. Постраждалих немає. Наші відомства вжили адекватні заходи реагування. Війська проводять відповідні дії по всьому фронту на вигідному рівні", - зазначили в Міноборони Азербайджану.

Як повідомляв "Апостроф", бойові дії в Нагірному Карабасі тривали. У суботу, 17 жовтня, підрозділи азербайджанської армії завдали потужних ударів по військових об'єктах на території Нагірного Карабаху.