RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

МЗС Білорусі раптово викликало посла України та вручило йому ноту протесту: названо причину

У четвер, 26 листопада, в Міністерстві закордонних справ Республіки Білорусь послу України Ігорю Кизиму вручили ноту МЗС, в якій білоруська сторона висловила рішучий протест у зв'язку з "антибілоруськими акціями" біля дипломатичних установ Білорусі в Україні.

Про це сказано на офіційному сайті МЗС Білорусі.

Від України вимагають забезпечити на належному рівні безпеку дипломатичної місії.

"Послу виражена крайня стурбованість бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій і відсутністю належних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони", - сказано в повідомленні.

У заяві МЗС Білорусі сказано про те, що дії "радикальних елементів" біля будівлі білоруської дипломатичної місії в Києві створює безпосередню загрозу для її функціонування і безпеки співробітників Посольства та членів їх сімей. Крім того, білоруські дипломати звернули увагу на мітинги біля почесного консульства Республіки Білорусь у Львові, які називають провокаціями і актами вандалізму.

Нагадаємо, що перед посольством Республіки Білорусь в Україні встановили пам'ятник жертвам режиму Олександра Лукашенка. Небайдужі українці встановили хрест, а поруч з ним прикрасили дерева стрічками національного біло-червоно-білого прапора Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 10 серпня, під посольством Білорусі в Києві відбувся одиночний пікет на підтримку протестів, які почалися в країні після оголошення попередніх підсумків виборів президента.