RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вони були схожі на машини: білоруска розповіла, як її ґвалтували ОМОНівці Лукашенка

Дівчина, яку затримали під час масових протестів в Білорусі, розповіла про звіряче зґвалтування ОМОнівцями.

Історію дівчини, яку в статті назвали Христиною, розповіло шведське видання ЕТС.

Події, описані в статті, відбулися орієнтовно 9-11 серпня, коли в Білорусі спалахнули масові протести проти фальсифікацій на виборах президента. Христину затримали і замкнули разом з двома подругами в одному з автозаків. Через деякий час її кинули в кімнату для допитів - розміром 5 на 5 метрів, де не було вікон, на стелі - люмінесцентні лампи. Там силовики почали ґвалтувати дівчину. Причому вони робили це мовчки і з жорстокою методичністю.

Її ґвалтували анально, орально і вагінально, в хід пустили кийки.

"Я думала, що помру, - згадує Христина. - Я відчувала, що те, що вони роблять зі мною, вб'є мене, ніхто не може пережити щось подібне. Вони були схожі на машини, а не на людей".

Дівчина то втрачала свідомість, то приходила в себе, але отямилася, коли їй вибили зуби, запихаючи кийок в рот. Свої зуби вона побачила на підлозі - білі плями в червоній калюжі крові. У Христини залишилося всього п'ять зубів.

Пізніше Христину витягли з в'язниці і відвезли в лікарню, де їй зробили термінову операцію і переливання крові. Потім дівчину забрали батьки, де вона зараз і знаходиться. Дівчина прикута до ліжка, знесилена від сильних болезаспокійливих.

За словами гінеколога, травми, які отримала Христина, зазвичай спостерігаються у жінок із зон конфлікту, де сексуальне насильство використовується для терору цивільних осіб, наприклад, в ДР Конго. Він розповів, що Христині знадобиться операція і тривалий період реабілітації.

Зараз дівчина не може контролювати свій кишківник і не знає, чи зможе колись мати дітей.

Нагадаємо, що в Білорусі участь в розгоні мітингів приймають колишні співробітники українського підрозділу "Беркут".