RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Далі три дні: у Вірменії демонстранти вимагають відставки прем'єр-міністра Пашиняна

В суботу, 5 грудня, в столиці Вірменії Єревані відбувся багатотисячний мітинг, на якому демонстранти вимагали відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, називаючи його зрадником через підписання договору про припинення вогню в Нагірному Карабасі 10 листопада.

Як повідомляє Deutsche Welle, після мітингу демонстранти відправили до резиденції Пашиняна, щоб особисто передати вимогу про відставку.

Учасники акції протесту спочатку зібралися на площі Свободи, де скандували гасла: "Нікол, ти зрадник", "Вірменія без Нікола" і "Нікол, йди". Інформагентства називають різну кількість протестуючих - від 10-15 до кількох десятків тисяч.

На мітингу біля будинку Пашиняна, представники опозиції дали прем'єр-міністру три дні на те, щоб подати заяву про відставку.

"Ми даємо час до вівторка 8 грудня, 12:00, щоб Нікол Пашинян обговорив зі своєю командою це питання і пішов у відставку. В іншому випадку по всій території Вірменії буде розпочато акції громадянської непокори", - сказав представник партії "Дашнакцутюн" Ишхан Сагателян.

"Ми сьогодні проголошуємо нове гасло: Вірменія без зрадника Нікола", - заявив представник ще однієї опозиційної партії Гегам Манукян.

Раніше на засіданні ради 17 опозиційних вірменський партій було досягнуто домовленість про висунення на посаду прем'єра тимчасового перехідного уряду Вазгена Манукяна - першого прем'єр-міністра Вірменії в 1990-1991 роках. За часів першої війни в Нагірному Карабасі він виконував обов'язки міністра оборони.

Як повідомляв "Апостроф", президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що уряд на чолі з Ніколом Пашіняном має піти у відставку.