RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Історик розповів про хворобу Путіна і його величезну помилку

Російський історик і громадський діяч Андрій Зубов розповів про "хворобу" президента Росії Володимира Путіна Радянським Союзом, він весь час хоче повернути країну туди.

Про це він сказав в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на телеканалі "Апостроф TV".

"Так, він хворий. І йому, як політику, це дуже заважає. Розумієте, в 90-і роки, коли дійсно по всьому колишньому СРСР були дуже великі негаразди, злидні, бандитизм відвертий - в Україні, в Росії і в Білорусі, всюди - то в цій ситуації люди хотіли повернутися в добре старе минуле. Вони забули вже про ті неприємні моменти, з якими це добре минуле пов'язане, але вони пам'ятають, що тоді було, принаймні, стабільно і спокійно", - вважає Зубов.

За його словами, саме на цій хвилі переміг Путін, адже вибори 2000 року, які він виграв, пройшли демократично і він отримав більше 50 відсотків голосів виборців.

"І Путін подумав, що тепер його мрія може здійснитися. Тобто він тепер може дійсно народ привести в світле минуле, яке йому самому дуже любо. І ось тут він зробив величезну помилку. Хоча народ і хотів цього, це був абсолютний тупик. Туди неможливо було вести людей, тому що його друга мета і мрія - це стати об'єднуючим центром, лідером всього пострадянського світу. тобто якщо не відновити Радянський Союз, то, принаймі, стати центром колишнього Радянського Союзу, очолити цей процес. Але очолити цей процес він міг тільки в тому випадку, якщо Росія буде технологічно, економічно і політично в авангарді світу, а не в хвості", - сказав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - У Росії чудово розуміють, за що Путін вирішив покарати Україну - історик Андрій Зубов.