RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Азербайджан почав ще одну "війну" з Вірменією

Азербайджан підготував і направив до ЄСПЛ заяву про порушення прав і свобод громадян, які постраждали в результаті військової агресії Вірменії.

Про це інформує портал Azertag.

Повідомляється, що заява про порушення прав і свобод була складена за розпорядженням глави держави Ільхама Алієва.

Для підготовки заяви до ЄСПЛ були залучені відомі в світі міжнародного права експерти та провідні правознавці країни. У своєму зверненні Азербайджан порушив питання порушення права на життя, поваги до приватного і сімейного життя та свободи віросповідання, застосування тортур і жорстокого поводження, власності та вільного пересування протягом 30 років, поки тривала окупація Нагірно-Карабахського регіону та семи прилеглих до нього районів Азербайджану.

Більш того, офіційний Баку висунув докази того, що майже 3900 громадян Азербайджану пропали без вісті і Вірменія не вжила жодних дій для розслідування долі цих осіб.

У заяві сказано, що громадяни Азербайджану були позбавлені права повернутися в свої будинки після того, як Вірменія розмістила велику кількість мін на окупованих територіях, і знищила населені пункти.

Направляючи своє звернення до ЄСПЛ Азербайджан вимагає, щоб Вірменія прийняла необхідні заходи для відновлення порушених прав азербайджанських громадян.

Читайте також матеріал "Апострофа":Кривава "чехарда" в Карабасі: чому Росія дозволила Алієву знову напасти на вірмен.