RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як Росія фінансує бойовиків Талібану: спливли нові подробиці

Після приходу на посаду президента США Джо Байдена з новою силою заговорили про фінансування російськими спецслужбами бойовиків Талібану, які воювали проти американських військовослужбовців в Афганістані. Це питання поряд з іншими Джо Байден підняв у своїй телефонній розмові з Володимиром Путіним.

Про це йдеться в розслідуванні Інституту з вивчення глобальних загроз демократії.

Російське керівництво ще в середині 2000-х років встановило контакти з представниками руху Талібан, прагнучи разом з Іраном не допустити мирних переговорів між США і сторонами конфлікту в Афганістані.

При цьому конфлікти у відносинах між офіційною владою Афганістану і російським керівництвом загострюються через те, щоб Москва відкрито підтримує Талібан і офіційно запрошує представників руху на переговори.

Росія, Китай і Іран зацікавлені у виведенні американських військ з території Афганістану і посилення свого впливу за рахунок угруповання Талібан.

Відомо, що під прикриттям спільних навчань з сусідами Афганістану Таджикистану Росія таємно постачає талібам військову техніку та інші озброєння.

На даний час після зайняття поста президента США Джо Байденом Кремль з новою силою почав тиснути на керівництво руху Талібан, від якого вимагає заперечувати факт виплат талібам за знищення американських солдатів.

Як повідомляв "Апостроф", 29 лютого США підписали історичну угоду з афганським угрупованням "Талібан", яка може стати стартом для повного виведення іноземних військ з Афганістану протягом наступних 14 місяців і стати кроком до припинення 18-річної війни.