RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

НАТО вводить санкції проти Білорусі: на чому це відіб'ється

Напередодні засідань міністрів закордонних справ і оборони країн НАТО, які пройдуть 1 червня в форматі телеконференції, євроатлантичний альянс вирішив обмежити доступ представників Білорусі в свою штаб-квартиру в Брюсселі. Таким чином в НАТО відреагували на інцидент з посадкою літака Ryanair в Мінську.

Як передає ТАСС, про це заявив на прес-конференції в понеділок, 31 травня, генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Ми постійно оцінюємо заходи безпеки в НАТО. І ми прийняли рішення обмежити доступ для білоруських представників у штаб-квартиру НАТО, враховуючи нашу оцінку заходів безпеки тут", - цитує Столтенберга російське інформаційне агентство.

При цьому генсек НАТО підкреслив, що альянс рішуче засудив примусового посадку літака Ryanair в Мінську 23 травня, після якої було заарештовано білоруського журналіста Романа Протасевича.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Євросоюз офіційно заборонив білоруським авіакомпаніям польоти на територію країн-членів ЄС і закликав авіакомпанії відмовитися від польотів над територією Білорусі. Також рекомендовано прискорити введення санкцій проти фізосіб і компаній Білорусі після інциденту з літаком Ryanair, який примусили до посадки в Мінську.