RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Налякати не вдалося: Путін підписав указ по українських заробітчанах

Попри конфлікт Росії з Україною, президент РФ Володимир Путін підписав указ про продовження тимчасового перебування трудових мігрантів, в тому числі і українських заробітчан, в країні.

Про це йдеться в указі про тимчасові заходи щодо врегулюванню правового становища іноземних громадян і осіб без громадянства в Російській Федерації в період подолання наслідків поширення нової коронавірусної інфекції, опублікованому на сайті Кремля.

У документі сказано, що рішення прийнято з метою забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення та врегулювання правового положення іноземних громадян в період подолання наслідків поширення COVID-19.

Указ вступає в силу з 16 червня 2021 року і передбачає, що до 30 вересня з РФ не будуть видворяти іноземців, якщо вони не вчинили якихось правопорушень.

В середині квітня 2021 перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовий заявив, що Україна і країни СНД повинні до 15 червня забрати своїх громадян, які незаконно перебувають в Росії, інакше до них буде вжито заходів аж до закриття кордонів. У РФ нібито незаконно перебував мільйон громадян інших держав. 150 тисяч з них - українці.

Окрім нашої країни, чимало було нелегалів з Узбекистану - 332 тисячі, Таджикистану - 247 тисяч, Азербайджану - 120 тисяч, Киргизстану - 115 тисяч, Вірменії - 61 тисяча, Молдови - 56 тисяч і Казахстану - 49 тисяч.

За даними МВС РФ, у свої країни повернулися понад 550 тис. чоловік. І при цьому в РФ все ще нелегально перебувають понад мільйон іноземців - громадян країн Середньої Азії, України, Азербайджану.

Нагадаємо, сайт "Апостроф" писав, що президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник заявив: Європі потрібні українські заробітчани.