RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії бандити збирають данину з військових - безпорадні навіть учасники війни у Сирії

У російській армії процвітає новий вид нестатутних відносин (т.зв. "дідівщини" - "Апостроф").

Про це повідомляє Ura.RU.

У далеких гарнізонах процвітає рекет із боку криміналу, який часто пов'язаний із командуванням. Бандитам платять контрактники та офіцери – особливу увагу мафії привертають учасники бойових дій у Сирії.

Так, на околицях міста Юрга на півночі Кемеровської області розташовуються три військові бригади. Злочинні угруповання давно збирають "данину" з розквартированих тут військових. Один із військовослужбовців опинився в подібній ситуації: до нього звернувся колега та попросив позичити йому 28 тисяч рублів. Він розповів, що у нього нібито склалася критична ситуація і він не може забезпечити свою сім'ю – при цьому він попросив перевести гроші на карту зовсім іншій людині.

Коли військовослужбовець зробив це, невідомий почав відверто шантажувати його, а далі взявся за його сім'ю. Він погрожував його покалічити, а також розправитися з ним та його рідними.

Пізніше стало відомо, що колега військовослужбовця також "потрапив на гачок" здирників і платив їм "данину". Це сталося під час суперечки між рекетиром та офіцером-командиром батареї. Прапорщик заступився за свого командира, на що здирник почав вимагати з нього 30 тисяч рублів. Він погрожував, що знає, де живе його сім'я, графік роботи, номер частини, її підрозділ та командирів.

"Якщо ж прапорщик комусь поскаржиться, то сума зросте, як мінімум, удвічі. Зрозуміло, що колега злякався і вирішив позичати гроші у мене, тим самим просто здавши мої контакти здирникам", - розповів військовослужбовець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Шевченківський районний суд Києва на 60 днів без права внесення застави арештував 7 представників політичної партії "Національний корпус" - в СБУ їх звинуватили у “систематичному рекеті”