RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Відсічені голови та крадіжки трупів з моргу": Токаєв виступив із новою заявою щодо протестів

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на онлайн-саміті ОДКБ заявив, що протести в країні влаштовувалися з метою держперевороту і зараз "відновлено конституційний порядок".

Про це повідомляє Telegram-канал "Sputnik Казахстан".

За його словами, протестувальники намагалися захопити Алмати для того, щоб "відкрити шлях до захоплення півдня країни, а згодом і всього Казахстану".

Він також розповів моторошні історії про "відсічені голови двох правоохоронців", і про те, що учасники протестів нібито "викрадали з моргів трупи своїх соратників, щоб замітати сліди". Глава Казахстану додав, що в Алмати було захоплено сім магазинів зброї.

Токаєв наголосив, що слідство нібито має докази участі в протестах іноземних громадян.

Глава Казахстану заявив, що в країні "відновлено конституційний порядок", а "антитерористична операція незабаром завершиться", а разом з нею - і місія ОДКБ. Водночас, 11 січня до Казахстану прилетить генсек організації.

Станом на 10 січня в Казахстані перебуває 2030 осіб та 250 одиниць техніки від ОДКБ. За словами Токаєва, "потенціал ОДКБ треба зміцнювати".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Токаєв видалив кілька повідомлень зі свого Twitter про те, що на Алмати вчинили збройний напад 20 тисяч "терористів".