RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Просять допомоги у найманців: РФ проводить приховану мобілізацію

Росія, яка, розпочавши війну з Україною, втратила безліч солдатів, у тому числі й строковиків, почала проводити приховану мобілізацію серед найманців із країн третього світу. Проте ті, знаючи, що на них чекає на українській території, не погоджуються на ті гроші, що пропонує їм країна-агресор.

Про це в ефірі українського телемарафону повідомив депутат від "Слуги народу", член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Відкритої, загальної мобілізації в РФ немає, але відбувається прихована. Вербуються найманці у приватні військові структури. Хоча рівень зарплат, який їм обіцяють, не задовольняє тих, хто готовий був воювати виключно за гроші, – тим більше розуміючи всю картину", - розповів він.

Парламентарій вважає, що на відміну від військових Росії ці солдати чудово розуміють, що їх чекає у разі згоди на участь у цій війні і усвідомлюють кількість реальних втрат росіян після вторгнення в Україну. Саме тому вони "дуже неохоче йдуть на війну з Україною".

Також, за словами Вениславського, країна-агресор намагається прихованим чином мобілізувати насамперед ті людські ресурси, які поповнять втрати в особовому складі "могутньої" путінської армії.

"Вони намагаються перекидати додатковий особовий склад через кримський міст у Херсонську область, а також із північного напрямку – через Чорнобильську зону", – пояснив він.

Нардеп зазначив, що поступово у громадян самої Росії відкриваються очі на реальну ситуацію війни в Україні та кількість жертв.

"Тому я переконаний, що найближчими днями, можливо тижня, відбудеться той переломний момент усвідомлення громадянами РФ, які зрозуміють, що кількість втрат була набагато більшою, ніж їм доносять пропагандисти з телеканалів. І це може мати ефект разом із санкціями, що щодня посилюються, разом з міжнародними судовими рішеннями тощо", – наголосив Веніславський.

Раніше ми публікували зведення Генштабу щодо втрат окупантів на 17 березня.