RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Шойгу знайшли заміну? Що відомо про скандального путінського генерала Булгакова

Міжнародна група хакерів Anonymous зламала сайт військового відомства Росії та опублікувала на своїй сторінці в Twitter наказ про необхідність підготовки та розповсюдження постановочних матеріалів про нібито "знущання" українських захисників над полоненими російськими окупантами. Наказ був підписаний не нинішнім "міністром оборони" Сергієм Шойгу, а "тимчасово виконуючим обов'язки міністра оборони РФ", генералом армії Дмитром Булгаковим.

"Апостроф" з'ясував низку цікавих фактів із біографії потенційного наступника Шойгу.

Життєвий шлях

Булгаков народився 1954 року в Курській області. Він закінчив вище військове училище у Вольську, потім - військову академію тилу та транспорту, а пізніше - військову академію генштабу російської армії. Він пройшов шлях від начальника продовольчого складу до начальника штабу тилу спочатку Московського військового округу, та був - і російських збройних сил.

У 2011 році йому було присвоєно звання генерала російської армії, а через 5 років він отримав "Золоту Зірку" та звання "Героя Росії".

З 2015 по 2017 роки Булгаков займався вирішенням питання щодо будівництва залізничної лінії в обхід України, а під час війни в Сирії керував постачанням російських військ у цій країні.

Скандал із "розпилом" грошей на сухпайки

Варто зазначити, що у військовому відомстві РФ сфера постачання та матеріального забезпечення військ була і залишається "золотим дном" для корупціонерів - через мільйонні державні замовлення та тендери вони займалися "розпилом".

Одним із прикладів є скандал із простроченими сухими пайками для російської армії. Ще у 2009 році "Рособоронзамовлення" проводило перевірку Центрального продовольчого управління російського військового відомства - тоді його очолював Булгаков. У ході слідства було встановлено, що на тендері служба тилу, яку очолює Булкагов, "розпилила" сотні мільйонів рублів.

Більше того, в акті перевірки йшлося про те, що "неефективна витрата бюджетних коштів склала 342,6 мільйона рублів". Також аудитори з'ясували, що термін придатності більшості сухих пайків на момент аукціону вже минув - це сталося ще в 2008 році.

Іншими словами, тиловики в Росії забезпечували своїх військових простроченими пайками, купленими до того ж за завищеними цінами. Тим не менш, компанію, яка виграла тендер на той час - "Проектспецтехніка" - оштрафували на незначну суму, а дрібні чиновники служби тилу отримали догану.

І вже 2022 року, коли Росія повноцінно вторглася в Україну, знову стало відомо, що російську армію продовжують забезпечувати простроченими сухими пайками. Тільки цього разу це були пайки, термін придатності яких минув у 2015 році - про це заявляли українські військові .

Раніше ми повідомляли, що лідер фашистської Росії Володимир Путін почав шукати винних у своєму найближчому оточенні, на кого він зміг би "звалити все" за провали в ході агресії проти України. Під ударом опинилися Шойгу, Бортников і Кадиров.