RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Росії зганьбилися з плакатом до 9 травня про "загиблого" ветерана: фото

Росія вкотре осоромилася зі своїми фейками, приписавши на плакаті до 9 травня фото радянського футболіста та тренера Миколи Нюнюкова хибні роки життя та біографію, що нібито це безвісти зниклий у 1942 році солдат. Місцева влада назвала це "помилкою".

Про це повідомляє місцеве видання "Новосибірськ Онлайн".

Про невідповідність років життя та біографії поінформував читач видання. Журналістам у мерії повідомили, що ця помилка і підрядник уже друкує новий плакат, обіцяючи повісити справжній опис життя футболіста "сьогодні-завтра".

За даними департаменту спорту мерії Новосибірська, Микола Нюнюков народився на Сахаліні 1924 року, помер 2010 року. В 1939 став призером першості з футболу, а в 1944-му він - володарем Кубка Хабаровського краю у складі команди 25-ї Армії 1-го Далекосхідного фронту. Крім того, він воював у Другій світовій війні. Мав інвалідність другої групи через війну. У 1949 році він переїхав до Новосибірська і працював на місцевому заводі, а також вів тренерську діяльність.

Фото: ngs.ru/Єлизавета Шаталова

Раніше ми писали, російським окупантам почали вручати медалі для ветеранів Другої світової війни до 9 травня. Зокрема, нагороджують медалями "Жукова", "Суворова", "За відвагу" та орденами "Мужності" за вчинення геноциду народу України та знищення інфраструктури української держави.