RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Росія звинуватила сотні українських військових: хоче скликати трибунал за допомогою "демократів" з Ірану та Сирії

Росія звинувачує українських військових у скоєнні злочинів проти людства – вони хочуть їх судити за міжнародними нормами правосуддя, скликаючи для цього "демократичні" країни, зокрема Іран та Сирію.

Читайте також: Нічні удари ворога та нова техніка ЗСУ на полі бою: онлайн війни 25 липня

Про це розповів керівник Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

За його словами, кримінальні справи про події в Україні розслідуються щодо представників військового та політичного керівництва країни, членів радикальних націоналістичних об'єднань, а також представників українських озброєних формувань.

"Загалом порушено понад 1300 кримінальних справ, за якими до відповідальності притягуються понад 400 осіб. У ході попереднього розслідування вже встановлено причетність до злочинів проти миру та безпеки людства, які не мають терміну давності, понад 220 осіб, у тому числі представників вищого командування Збройних сил України, а також командирів військових підрозділів, які обстрілювали мирне населення", - цинічно заявив Бастрикін.

Він також додав, що всього 92 командирам та їх підлеглим висунуто звинувачення. Оголошено у розшук 96 осіб, зокрема 51 командира ЗСУ.

Крім того, на думку керівника Слідчого комітету РФ до формування "міжнародного органу правосуддя", також доцільно залучити й інші країни, які демонструють незалежну позицію з українського питання, що ґрунтується на нормах міжнародного права, зокрема Сирію, Іран та Болівію.

Раніше ми писали, що бойовики "ДНР" винесли смертний вирок трьом іноземним добровольцям.