RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Північна Корея на стероїдах: екс-радник Кремля розповів, на що Путін перетворює Росію

Посилення міжнародних санкцій та відсутність стратегії щодо зміни режиму в Кремлі призведе до повного краху Росії.

Таку думку в інтерв'ю Newsweek озвучив екс-радник адміністрації президента РФ Сергій Гурієв.

За його словами, економічні санкції з боку Заходу створили жахливу ситуацію для економіки Росії, яка перебуває у повномасштабному воєнному конфлікту із сусідньою Україною. Гурієв вважає, що Володимир Путін досі не вирішив, чи варто йому балотуватися на президентських виборах 2024 року.

Економіст зазначив, що адміністрація президента не підготувала стратегію для виходу з найбільшої за останні 10 років кризи для Кремля, через що Росія може перетворитися на "Північну Корею на стероїдах".

Крім цього, Гурієв не виключив, що відставка Володимира Путіна відчинить двері для нових можливих деспотів, серед яких можуть бути топ-офіцери чи ультраправі політики.

"Він побудував режим так, що без нього система не працюватиме. Люди навколо нього не довіряють один одному, іноді ненавидять один одного. Тож якщо його не стане, система якось зміниться. Але це точно не триватиме довго, тому що система побудована навколо Путіна. Зрештою, я думаю, що система впаде. І це може зайняти місяці, а може й кілька років. А може, це буде Північна Корея на стероїдах, хто знає?", - продовжив Гурієв у спілкуванні з журналістами.

Водночас колишній радник адміністрації президента не виключив, що на зміну Володимиру Путіну може прийти ліберальний політик, який намагатиметься встановити тісніші стосунки із Заходом.

Раніше ми розповідали, що президент РФ Володимир Путін дав своїм військовослужбовцям наказ повністю окупувати Донбас до 15 вересня.