RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Молдові зникло світло після ударів по Україні: що відомо

Через масовані російські ракетні обстріли України 15 листопада у Молдові частково зникло електропостачання. Увечері було знеструмлено низку регіонів країни, зокрема Кишинів.

Про це інформує TV8.

Читайте також: По Україні почалися аварійні відключення світла після обстрілу

Як зазначається, увечері у Молдову перестала надходити електроенергія з Румунії. За інформацією оператора енергомережі Moldelectrica, призупинення постачання електрики сталося близько 16:40.

Як свідчать онлайн-дані на сайті підприємства, не функціонує головна ЛЕП, якою Румунія постачала у Молдову електроенергію - високовольтна лінія Ісакча-Вулканешти-МДРЕС.

Знеструмлені домогосподарства у Чимишлійському, Бєльцькому, Страшенському, Хінчештському районах, а також та частково у Кишиневі. Так, у районі Буюкань деякі види транспорту були змушені призупинити рух.

Як розповів віце-прем'єр Молдови Андрій Спину у Telegram, відключення електроенергії спровокували ракетні обстріли РФ енергосистеми України.

"Внаслідок обстрілу Росією української енергосистеми протягом останньої години автоматично відключилася одна з ліній електропередачі, яка забезпечує передачу електроенергії для нашої країни (автоматичний скидання навантаження за частотою). Це призвело до масових відключень електроенергії по всій країні", - зазначив він.

Раніше "Апостроф" писав, що під час масованого обстрілу України російські ракети перетнули державний кордон з Польщею та впали у селі Пшеводув Люблінського воєводства.