RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Поживемо – побачимо: Лавров висловився з приводу переговорів між Україною та Росією

Країна-агресорка Росія відмовляється від переговорів з Україною в межах "формули миру", яку запропонував український президент Володимир Зеленський.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Кремлю не сподобалися умови "формули миру" від України, адже відповідно до них російські окупанти будуть змушені припинити повномасштабну війну й покинути тимчасово окуповані території нашої країни, а сама Росія - виплатити репарації за завдані збитки.

Читайте також: Одних переговорів мало: Україна планує мирний саміт в ООН

"Висуваючи різні ідеї та "формули миру", Зеленський плекає ілюзію домогтися за допомогою Заходу виведення наших військ із російської території Донбасу, Криму, Запоріжжя та Херсонщини, виплати Росією репарацій, явки "з повинною в міжнародні трибунали" тощо. Зрозуміло, ми за таких умов ні з ким розмовляти не будемо", - сказав Лавров.

Потім російський міністр закордонних справ перейшов до традиційної кремлівської риторики про нібито "повну несамостійність Володимира Зеленського в прийнятті важливих рішень", натякаючи на так званий "зовнішнє керування".

Також він продовжив заявляти, буцімто Україна не готова до діалогу, оскільки у квітні вона відмовилася від переговорів не через воєнні злочини російських окупантів-терористів у Бучі, Ірпені й інших населених пунктах, а "вказівкою англосаксів, зацікавлених у продовженні бойових дій".

Не забув Сергій Лавров назвати українських політиків відвертими "русофобами" в той час, як його співвітчизники понад 10 місяців убивають і катують українців.

"Чи залишилися на територіях, підконтрольних київському режиму, адекватні політики — сказати складно, особливо з урахуванням практики придушення інакодумства, що поширилася там, і безсудних розправ з незгодними. Чи може якась осудна політична фігура з’явитися в Києві пізніше? Поживемо побачимо", - резюмував російський так званий дипломат.

Раніше "Апостроф" повідомлив, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров спробував виправдати численні атаки російських окупантів на цивільну інфраструктуру України.