RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лукашенко наказав МВС: нові тривожні подробиці про загрозу вторгнення в Україну

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в рамках можливої підготовки до вторгнення в Україну розпорядився, щоб співробітники МВС здали свої паспорти на зберігання.

Подібну інформацію озвучив білоруський опозиційний політик Павло Латушко.

За його словами, у Білорусі будь-якої миті можуть оголосити мобілізацію військовозобов'язаних громадян.

Читайте також: Далі кордона не пройдуть: генерал розповів про готовність військових відбити атаки з Білорусі

Павло Латушко не відкидає, що президент Олександр Лукашенко спеціально напередодні можливого призову розпорядився, щоб співробітники МВС здали свої паспорти на зберігання. Подібний указ заборонить правоохоронцям залишати країну у разі оголошення мобілізації.

"Це означає, що ці люди вже не зможуть залишити територію Білорусі у разі їх мобілізації. Військові навчання збройних сил Росії, у тому числі навчання із взаємодії збройних сил Росії та Білорусі, проводяться регулярно" , - продовжив Латушко, коментуючи збільшення військового угруповання на території країни.

Опозиційний політик також розкритикував країни Заходу, які всіляко ігнорують загрозу від режиму Олександра Лукашенка. За словами Латушка, союзники України не запроваджували нових санкцій проти Білорусі, що дозволяє чинному президенту вигравати час для підготовки до наступного етапу повномасштабної війни.

Раніше ми розповідали, що до Білорусі прибули два спецпотяги з російськими солдатами.