RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

У Білорусі управління Слідкому екстрено згортає діяльність: опубліковано документ

Так зване "Управління слідчого комітету" по Гомельській області Білорусі, де завершилися спільні з Росією льотно-тактичні навчання, збирається евакуюватися. Для цього закуповують 30 мішків брезентових мішків для документів.

Відповідний документ із держзакупівель опублікував місцевий Telegram-канал "Флагшток — Гомельщина".

Читайте також: Чи відправить Лукашенка своїх солдатів на війну в Україну: у Білорусі дали чітку відповідь

За умовами держзакупівлі, Слідкому Гомельської області терміново знадобилося 30 брезентових мішків розміром 100х75 сантиметрів із ручками "для евакуації документів". У графі "мета придбання" зазначено "для потреб".

"Інших закупівель таких мішків для білоруських держустанов виявити не вдалося - ймовірно, це перша така закупівля", - йдеться у повідомленні.

Подібні закупівлі виявились у Бєлгородській області РФ, де у вересні минулого року прокуратура закупила близько 300 "мішків для евакуації документів". Бєлгородська та Гомельська області межують з Україною.

Такі мішки використовують для зручної евакуації важливих документів у екстремальних ситуаціях: пожежа, стихійне лихо, збройний напад на військовий об'єкт.

Нагадаємо, розвідка Сполучених Штатів не отримала підтверджень планів чи готовності білоруських Збройних сил вторгнутися на територію України, проте американці стурбовані спільними військовими навчаннями країни-терориста Росії та Білорусі.