RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

ППО не захистить Росію: влада запропонувала бізнесу "просте рішення"

Голова комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Картаполов запропонував російським підприємства за свої гроші купувати системи ППО, щоб розміщувати їх на своїх об'єктах для захисту від безпілотників.

Про це він заявив в етері "Соловьев FM", пише The Moscow Times.

Читайте також: Ракети можуть потрапити у висотку: що не так із встановленням систем ППО в Москві

Таке рішення він пояснює тим, що Міністерство оборони РФ займається лише захистом важливих державних та військових об'єктів, тому кошти на захист об'єктів приватних підприємств не виділяються.

Картаполов назвав закупівлю ППО підприємцями "внеском бізнесу у безпеку" і що це дозволить захистити нафтобази, газорозподільні станції, електростанції, мости, шляхопроводи, заводи тощо.

"Є досить недорогі засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами, які кожна корпорація, що поважає себе, може закупити і встановити на свої об'єкти", - зазначив депутат.

За його словами, бізнесмени мають скуповувати системи ППО на постійній основі, адже нібито ці системи ППО захистять підприємства від терористів і після закінчення війни з Україною.

Нагадаємо, після розміщення установки захисних комплексів від ракет на даху Міноборони в Москві, в місті з'явилося багато подібних засобів захисту. Комплекс ППО "Панцир-С1" з'явився також і на даху ГУВС Москви.