RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії підняли по тривозі Тихоокеанський флот: що сталося

Після того, як атомний крейсер "Адмірал Нахімов" і авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов" Північного флоту ВМС РФ були виведені з ладу, у п'ятницю вранці, 14 квітня, в рамках раптової перевірки було приведено у вищий ступінь бойової готовності Тихоокеанський військово-морський флот Росії.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони країни-агресора.

Зазначається, що з 9-ої години за Владивостоцьким часом піднятий за тривогою і почав приведення у вищий ступінь бойової готовності Тихоокеанський флот у повному складі.

Читайте: Чорноморські рибки хочуть свіжий корм: чим Україна топитиме російський флот

"Також у заході задіяно частину Повітряно-космічних сил, військові частини і підрозділи забезпечення", – йдеться в повідомленні відомства.

Головною метою перевірки, якою керує головнокомандувач ВМФ Росії Микола Євменов, було названо підвищення здатності російських військ відбивати агресію ймовірного супротивника з океанських та морських напрямків.

У МО РФ повідомили, що на практиці буде відпрацьовано способи дій щодо недопущення розгортання сил противника в оперативно важливому районі Тихого океану – південній частині Охотського моря, та запобігання його висадці на південні Курильські острови й острів Сахалін.

Як заявив начальник Генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов, перевірка відбудеться у три етапи. Спочатку флот мають привести у повну бойову готовність, будуть перевірені чергові сили ППО й підрозділи авіації. Згодом буде забезпечене розгортання сил постійної готовності з пунктів базування до районів бойової підготовки, а на завершальному, третьому етапі, відпрацюють "навчально-бойові завдання".

Зазначимо, що згідно з відкрити даними, до складу Тихоокеанського флоту входять 3 атомних ракетних підводних крейсера стратегічного призначення пр. 667БДР, 5 атомних підводних човнів з крилатими ракетами пр. 949А, 5 атомних підводних човнів пр. 971, 8 дизельних підводних човнів пр. 877, 1 ракетний крейсер "Варяг" пр. 1164, 1 важкий атомний ракетний крейсер "Адмірал Лазарєв" пр. 1144, 1 есмінець пр. 956, 4 великих протичовнових корабля пр. 1155, 8 малих протичовнових кораблів пр. 1124М, 4 малих ракетних кораблі пр. 12341, 10 ракетних катерів пр. 12411, 9 тральщиків та 4 великі десантні кораблі.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков анонсував новий удар по російському флоту в Чорному морі.

  • Вас може зацікавити:

Китай "привласнив" зону з нафтовими родовищами компаній РФ: там тепер патруль

Він просто потонув: з'явилися кадри удару ракет "Нептун" по крейсеру "Москва"

Японія хоче розмістити новітню зброю на кордоні з Росією: що це означає